Ipari automatizálás

Ipari relék (időrelék, impulzus relék, multifunkciós relék)

Az automatizált gyártás minden részében vannak idővezérelt folyamatok. Minden automatizált folyamatnál a biztonság és a hatékonyság előfeltétele a pontos időben végzett munka.

A meghúzás-késleltetés az egyik legfontosabb időfüggő funkció. Az időrelék az időtartományok széles választékával végzik ezeket a feladatokat. Legyen szó jelek meghosszabbításáról vagy rendkívül hosszú folyamatokról: A többtartományú időreléknél 0,05 s és100 óra között a legkülönbözőbb idők is pontosan beállíthatók.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Mágneskapcsolók, motorvédők

A mágneskapcsoló speciálisan háromfázisú motorok működtetéséhez kialakított, nagyteljesítményű relé. A motort kapcsoló három főérintkező mellett néhány segédérintkezőt is tartalmaz, amelyeket a vezérlőkör használ.

Elosztószekrényekhez, gépekhez, gépi berendezésekhez, egyes fogyasztók, fogyasztó csoportok és motorok kapcsolására.  Lehetnek miniatűr és segéd mágneskapcsolók, három és négypólusú nagyteljesítményű mágneskapcsolók, AC3 1200A / 680kW-ig. Termikus és mágneses motorvédők villanymotorok védelmére túláram, fáziskimaradás esetén, nehézüzemi alkalmazásokhoz is.

Moduláris mágneskapcsolók installációs elosztószekrényekbe, fűtések, fűtőkábelek, háztartási nagyfogyasztók, nagyteljesítményű világítási hálózatok zajszegény kapcsolására. Egy és kétpólusú mágneskapcsolók 20A és 25A terhelésre egy modul szélességben, négypólusú mágneskapcsolók 25 - 40 -63A  terhelésre két és három modul szélességben, plombálható kivitelben is.

Végálláskapcsolók

A végállás kapcsolók és tokozott kapcsolók kedvező árú megoldást jelentenek olyan tárgyak érzékelésére, ahol a tárgy érinthető. Ha az érintett tárgy működteti a kapcsoló érzékelő fejét, akkor a kapcsoló érintkezői is működnek. Általában robosztusak és megbízhatóak, de mikro kivitelben is készülnek. Többféle méret-, védettség-, házfajta-, működtetés-, áramköri elrendezés és elektromos jellemző alapján választható ki a megfelelő típus.

A végállás kapcsolókat az ipar számos területén alkalmazzák: szerszámgépiparban, csomagológép-gyártásban, anyagmozgatás-technikában, robottechnikában, textiliparban, emelő gépeknél, présgépeknél stb.

Vezérlő és jelző egységek 

Gépek, berendezések és kisfeszültségű kapcsolószekrények indítási, leállítási, vészleállítási és egyéb vezérlési funkcióinak működtetésére, általában átmérő 22,5mm-es furatba. Világító elemek, jelzőlámpák, LED-es kompakt jelzőlámpák üzemállapotok jelzésére. Kulcsos és reteszelt változatok, címketartó és felirati lemezek, tokozott kivitelben is, IP40 - IP67 védettséggel.

   

 
      
DEBUG *** Database Interface Error
Function: getRow
Query: SELECT id, friendly FROM article_category WHERE friendly = 'ipari-automatizalas'
MySQL error string: Table 'elektroprofi.article_category' doesn't exist
DEBUG END ***